Joonas Niemi

Ikä 27 | Paikkakunta Turku | Vahvuudet: kestävyys, ketteryys, nopeus

​

Pelasin pitkään koripalloa ja lacrossea, josta nyt olen siirtynyt täysipainoisesti kestävyysurheiluun ja nimenomaan pitkänmatkan juoksuun. Koen olevani harrasteurheilija kovilla tavoitteilla. Päämatkani on tällä hetkellä ollut puolimaraton, mutta harjoittelen nyt ensimmäistä ultramaratoniani varten. Urheilu on ehdottomasti osa minua ja vielä kasvamassa määrin on siitä tullut huumetta. Juoksun lisäksi tulee käytyä kuntosalilla, pyöräiltyä, pelattua beach lentistä, koripalloa ja milloin mitäkin. Olen myös pitkään valmentanut koripalloa sekä lacrossea, joista nautin myös suunnaatomasti.

Yksi asia on saanut minut kuitenkin tähän pisteeseen: mental toughness. Minua ei pysäytä mikään, kun olen määrittänyt tavoitteeni. Kun valmistauduin ensimmäiseen puolimaratooniini 2010, kaikki kaverini sanoivat etten pysty siihen. Minulla ei ollut paljon juoksutaustaa vaikka paljon urheilinkin. Mitä enemmän minua lyötiin alaspäin, sitä enemmän sain motivaatiota näyttää mistä minusta on. Juoksin ansiokkaasti tuon läpi aikaan 2h10min ja tämän jälkeen ei epäilijöitä ole juuri ollut. Olen parantanut puolimaratonaikaa lähes 30 minuuutt ia ja kehitystä tapahtuu edelleen.

Olen aina sitä mieltä, että täytyy haluta voittaa no matter what. Vaikket olisi paras, tulee aina tähdätä siihen, että olet.

Janoan uusia haasteita ja tapoja ylittää itseni. Maratonin jälkeen olen asettanut uuden tavoitteen, kesäkuussa juostavan 60km ultramaratonin suorittamisen. Ultrajuoksut vaativat erityisiä asioista, joista lähes kaikki löytyvät mielensyövereistä. 6-12h aikana juoksija matkaa inhimillisyyden rajamailla kokemalla mitä oikeasti tarkoittaa "ottaa kaikki irti kropasta".

Mielenvoimani on saanut minut tähän pisteeseen, rautaiseksi kestävyysurheilijaksi jonka vahvin ja heikoin kohta on joukkue. Olen tiimi- ja joukkueurheilija viimeiseen hengenvetoon, juoksussakin. Saan voimaa tiimistä sekä teen kaikkeni että voin kannustaa joukkueeni voittoon. Jos toinen katuu, hänet nostetaan ylös. Jos toinen ei jaksa, häntä kannetaan tai työnnetään eteenpäin.